Hotels

hotels, accomodatie, spanje, kamer

Net als in Nederland worden ook in Spanje de hotels met een sterren systeem beoordeeld. Hotels met maar één ster zijn heel basic en zal de badkamer meestal met andere gasten gedeeld moeten worden. Dit type hotel komt in Spanje niet zoveel voor, aangezien hostels of pensions meer dit type hotel overnemen. Vooral voor studenten of anderen die niet veel geld willen uitgeven op vakantie is een één sterren hotel of hostel/pension een zeer goede optie. Ook leer je hier vaak veel nieuwe mensen kennen, aangezien je verschillende faciliteiten met elkaar zult moeten delen.

Een vijf sterren hotel is het meest luxe hotel dat er in Spanje te vinden is. Deze hotels zijn dan ook het duurst en zijn voor veel gezinnen niet te betalen. Vijf sterren hotels beschikken vaak over een luxe zwembad of spa, chique restaurant en bar, de kamers zijn groot en hebben mooie badkamers, etc. Voor het gemiddelde gezin dat tijdens de vakantie in Spanje in een hotel wil overnachten is een drie of vier sterren hotel de beste optie. Bij dit type hotel hoeven faciliteiten niet met andere gasten gedeeld te worden en hebben meestal een nette maar vrij basic slaap/woonkamer met eigen badkamer en/of toilet. Ook vind je in deze hotels vaak een eigen restaurant, hier moet echter wel extra voor betaald worden.

Grote hotels vind je met name in de grote en bekendere kustplaatsen, zoals bijvoorbeeld aan de Costa del Sol. Ook op de eilanden van Spanje vind je dit type hotel veel. Deze hotels kosten meer dan hotels landinwaarts en dat komt omdat toeristen graag aan de kust verblijven en door de populariteit de prijs omhoog gaat.

Kleinere hotels vind je veelal in de grote beroemde steden, zoals Barcelona en Madrid, maar ook in kleine dorpjes kom je dit type hotel regelmatig tegen. Dat je dit soort kleine hotels in de grote steden vindt komt vanwege het feit dat toeristen graag midden in het centrum van de stad verblijven en daar geen ruimte is voor een groot hotel. Dat een hotel klein is hoeft niet te betekenen dat deze niet luxe zijn. Ook hier varieert het over het algemeen van 3 tot 5 sterren.

Wanneer je op je privacy gesteld bent, graag iets meer luxe hebt dan bijvoorbeeld bij een bed & breakfast het geval is en wanneer je het fijn vind dat alle faciliteiten in één gebouw te vinden zijn, dan is een hotel een prima optie. Hotels in Spanje zijn van alle gemakken voorzien en liggen veelal in prachtige gebieden. De kosten voor een hotel in Spanje variëren sterk en de prijs ligt met name aan het aantal sterren waar een hotel over beschikt.

Op het internet zijn genoeg verschillende soorten hotels te vinden en bekijk zelf dan ook even in wat voor soort hotel je zou willen overnachten, in welke plaats en voor welke prijs, dan vind je vanzelf de beste opties die beschikbaar zijn voor de minste kosten.