Outdoor&Sport

Op vakantie naar Spanje met Sunweb

outdoor, spanje, vakantie

Door het gevarieerde klimaat zijn er in Spanje genoeg wilde gebieden en andere mooie plekken te ontdekken vergeleken met andere landen in Europa. Er zijn drie bekende nationale parken waar ongerepte gebieden te ontdekken zijn. In the Pyreneeën is dat het Ordesa National Park. Dit park ligt in de regio Aragon waar meer dan 1500 soorten bloemen, 171 vogels, 32 verschillende zoogdieren en acht soorten reptielen voorkomen.
In het Picos de Europa (letterlijk ‘’Pieken van Europa), een bergketen gelegen op de grens van de regio’s Asturië, Cantabrië en Castilla y León, vind je het nationale park Covadonga. Dit park is één van Spanjes eerste nationale parken en de grootste in Europa. Je kan het park het beste bezoeken laat  in het zomerseizoen. Voor de wandelaars zijn er diverse routes, van korte wandelroutes tot routes die een aantal dagen duren. Een populaire wandelroute is de Mirador de Ordiales, een relatief makkelijke route met een aanbod van prachtige uitzichten.
In de regio Andalusië staat het nationale park Dogana, gelegen aan de Atlantische Oceaan. Het gebied ligt in de provincies Sevilla en Huelva. Dit park staat bekend om zijn trekvogels. Maar daarnaast vind je ook andere diersoorten zoals herten, wilde zwijnen, flamingo’s en Iberische lynxen.

Voor de actievelingen onder ons biedt Spanje uiteenlopende sportmogelijkheden dat zij dankt aan haar gevarieerde natuurlandschap. Watersportliefhebbers kunnen het beste terecht aan de Cantabrische kust vanwege de vele stranden, kliffen en baaien. Het hoog en laag gebergte in de regio Cantabrië is ideaal voor wandelaars, bergbeklimmers en skiërs.  Omdat elk gebied in Spanje zijn natuurlijke charme heeft kan je overal terecht voor allerlei sportactiviteiten. In Ibiza kan je bijvoorbeeld ook heerlijk duiken vanwege het helderblauwe water en paardrijden wordt daar beschouwd als een activiteit voor zowel jong als oud.
 

Aankomende evenementen

galicie, evenement, spanje, vakantie, fiesta de la exaltación del marisco
30/09/2016 to 12/10/2016

Elk jaar wordt er in O'Grove aan de kust van

pilar fiestas, zaragoza, spanje, vakantie, stedentrip, evenement
08/10/2016 to 16/10/2016

Vanaf 8 oktober t/m 16 oktober is er in Zaragoza het festival Pilar Fiestas.

toledo, spanje, evenement, vakantie, Fiesta de la Rosa del Azafrán
27/10/2016 to 28/10/2016

Het Fiesta de la Rosa del Azafrán (Saffraan festival) wordt elk jaar in het laatste weekend van o

fiestas de La vijanera, evenement, spanje, silió, cantabrie
06/01/2017

Op elke eerste zondag van het jaar wordt er in de plaats Silió in de regio

tamborrada, san sebastian, spanje, vakantie, evenement
19/01/2017

Het Tamborrada festival is het luidruchtigste evenement van Spanje.

valencia, las fallas, evenement, spanje, vakantie
15/03/2017 to 19/03/2017

Las Fallas ontdekken

sevilla, semana, santa, spanje, vakantie, evenement
01/04/2017 to 06/04/2017

Semana Santa ontdekken

rozen, bloemen
23/04/2017

Elk jaar wordt er op 23 april in